page in english

Terenja van Dijk

werkwijze

Werkwijze

Het aantrekkelijk, toegankelijk en integer communiceren van een onderwerp, inzichten en informatie staat steeds centraal. Dat kan gaan van het vertellen van een documentair verhaal op audiovisuele wijze, het maken van een scenografie voor een tentoonstelling tot de realisatie van een publicatie. Afhankelijk van het project is dat met behulp van getuigenissen, beelden, objecten en documenten, redactionele teksten.

Het liefst worden projecten zowel inhoudelijk als productioneel opgevolgd van onderzoek en conceptvorming tot technische realisatie, zodat alle informatie, intenties en ideeën in de juiste woorden, beelden, scenografie, met de juiste technieken en op de effectiefste drager gecommuniceerd kunnen worden.

Bij de totstandkoming van deze projecten werk ik inhoudelijk en producerend samen met verschillende mensen als opdrachtgevers, academici, grafisch vormgevers, meubelmakers fotografen, camera- en geluidsmensen

Vertrekpunt

Het werk als tentoonstelling -en filmmaker vloeit voort uit de studie architectuur en stedenbouw, een televisieopleiding voor documentairemaker, en het docentschap communicatietechnieken aan de Technische Universiteit Delft. Als architect - stedenbouwkundige is de stad in al zijn facetten steeds onderwerp van studie en reflectie. 

Naast projecten die gerelateerd zijn aan architectuur en stedenbouw variëren de onderwerpen van de realisaties steeds meer. Dat kan gaan van de geheime pers tijdens de Tweede Oorlog, New York voor kinderen tot de cultuur van de Berbers.

Opdrachtgevers

Sinds een tiental jaren werk ik aan films, tentoonstellingen en educatieve projecten in opdracht van musea en erfgoedcellen, archieven, culturele, academische en educatieve centra.

Daarbij gaat het van internationale projecten, een serie films voor de architectuurbiënnale van Venetië als locale projecten voor en met bewoners.